Onze aanpak

Via workshops, persoonlijke coaching,  peer education en werken aan projecten, lokaal en/of internationaal of door een leerstage op bijvoorbeeld school of in onze organisatie, bieden we je de kans om te onderzoeken wat jouw kwaliteiten, dromen en interesses zijn en hoe je deze optimaal kunt benutten.

Samen met andere deelnemers leer je jezelf beter kennen. Je oefent met lange en kortere termijn doelen stellen, en ontwikkelt life skills zoals samenwerken, plannen, reflecteren, relativeren en problemen oplossen. 

 

Ontdek hoe je leiding kunt geven aan jouw leven!

Meer info? Check ons programma.

 

Coaching Ourselves

Een van de methodes (tijdens de dinsdagmiddag workshops) waarmee we werken is 'Coaching Ourselves'. Coaching Ourselves is ontwikkeld door professor Henry Mintzberg en Phil LeNir (voor managers) om leiderschapscapaciteiten te ontwikkelen en de prestaties van organisaties te verbeteren. Tijdens de workshops wordt geleerd, gereflecteerd en samengewerkt in kleine groepen (d.w.z. peer-learning). Mireille, die met de methode bij de businessschool van ING heeft gewerkt, heeft de methode, met toestemming van de ontwikkelaars, aangepast voor de Academy 4 Life Skills.


De coaching sessie
De bouwsteen van een Coaching Ourselves-programma is de sessie van 90 minuten voor een kleine groep. Elke sessie wordt begeleid door een Coaching Ourselves-Topic zoals doelen stellen, waarden, overtuigingen, wees je eigen held, reflectie, tijd voor dialoog, talent management, etc. Deze topics bevatten inhoud en vragen om de discussie te focussen op dagelijkse ervaringen en acties om je leiderschapsvaardigheden te verbeteren en te versterken in samenwerking met je 'peers'.

 

Meer weten? zie www.coachingourselves.com